23.08.2015

V průměru měníme práci několikrát za život. Rozhodně je tomu teď častěji, než tomu bylo dříve. V tomto článku se dozvíte, proč byste měli začít uvažovat o nové profesi.

Přemýšlet o změně profese byste měli, pokud...

•    se Vám změnil život. Když jste si vybírali svoji profesi, váš život byl možná jiný, než je tomu dnes. Možná jste tehdy byli svobodní a teď máte rodinu. Šílené pracovní tempo a časté služební cesty již nemusí vyhovovat vašim současným potřebám a novému životnímu stylu. V takovém případě byste si rozhodně měli hledat práci, která odpovídá potřebám rodiny.

•    se zhoršily vyhlídky na dobrou práci ve vašem oboru. Když jste začali pracovat v současném oboru, všechno vypadalo slibně. Kvůli změnám v technologii, ekonomice a vašem oboru již ale nejsou příležitosti tak početné a zajímavé jako kdysi. Proto byste si měli začít hledat práci v oboru a profesích, kde budete mít lepší vyhlídky.

•    jste vyhořelí. Kde jsou ty časy, kdy jste ráno vstávali mnohem dříve a těšili se do práce kvůli seberealizaci, kterou vám nabízela. Dnes se tak již necítíte a nepomáhají ani relativně časté změny zaměstnavatelů. Je nejvyšší čas, abyste si našli práci, která vás bude inspirovat.

•    je vaše současná práce příliš stresující. Některá zaměstnání jsou ve své podstatě více stresující než jiná. Po určitém čase však nadmíra stresu nemusí být snesitelná. Jestli to se svým fyzickým a duševním zdravím myslíte vážně, najděte si méně stresující zaměstnání.

•    je vaše práce nudná a nenaplňuje vás. Když jste si vybírali své zaměstnání, skýtalo tehdy hodně možností k povýšení. Teď, když jste dosáhli vrcholu kariérního žebříku a již nečelíte výzvám, jež by vás posouvaly vpřed, je čas objevit nové výzvy a příležitosti.

•    chcete vydělávat více peněz. Možná vás překvapí, že peníze nejsou na vrcholu žebříčku uspokojování profesních potřeb. Nebuďte tedy zaskočeni, když zjistíte, že profese, jež vám nabízí lepší finanční ohodnocení, vás neučiní nevyhnutelně spokojenějšími. Na druhou stranu, pokud vezmete v potaz všechny další možnosti a benefity, vyšší výdělek vás nespokojenějsími apriori neudělá.

Zdroj: rady-a-tipy.monster.cz

Pokud chcete ve svém profesním životě něco změnit: