08.09.2014

Všechno, co jste chtěli vědět o Národní soustavě kvalifikací a báli jste se zeptat, jste se mohli dozvědět v pořadu Sama doma v České televizi. Na otázky k Národní soustavě kvalifikací odpovídal na chatu Jan Peška.

Vybíráme z chatu:

zdepes: Dobrý den, kolik kvalifikací soustava obsahuje? A je to konečné číslo? Přeji hodně úspěchů v práci a štěstí v životě….

Jan Peška: Aktuálně je v Národní soustavě kvalifikací popsáno 641 profesních kvalifikací, dalších cca 550 se vytváří. Kolik jich bude celkem, ukáže až praxe – tedy zaměstnavatelé.

Anna: Dobrý den, téma mi připadá velmi zajímavé – speciálně např. pro matky po MD. Jak mám postupovat, pokud se rozhodnu, že si chci zvýšit nebo změnit kvalifikaci? Kde a jak se dozvím, co všechno musím umět, abych třeba zvládla rekval,zkoušku? Děkuji!

Jan Peška: Dobrý den, děkujeme za ocenění. Doporučuji Vám web www.vzdelavaniaprace.cz, kde najdete nejen popisy profesí (detaily pak na www.narodnikvalifikace.cz), ale také kurzy, volná místa, zkoušky… a dále zajímavé příběhy z praxe a odpovědi na často kladené otázky.

videoarchiv pořadu

zdroj: http://vzdelavaniaprace.wordpress.com/2014/09/04/nsk-v-ceske-televizi/