30.10.2015

Spousta lidí kolem mě chodí do práce, která je nebaví s důvody „Nějak ty složenky zaplatit musím!“ „Musím živit rodinu.“ „Práce, která by mě bavila, by mě neuživila.“ „Lidí, které jejich práce baví, je menšina.“ „Každý nemá to štěstí dělat, co ho baví…“…

A tak více než třetinu svého života se trápí děláním něčeho, co z nich akorát vysává energii, nebaví je to, postrádají ve své práci nějaký hlubší smysl a ničí se jak psychicky, tak i fyzicky…

Ale to je strašná škoda! Život by měl být naplněný. Měli bychom mít skvělé vztahy s ostatními, práci, ve které můžeme být tvořiví a do které můžeme dát kus sebe, spoustu koníčků, pevné zdraví a měli bychom být šťastní! Ale to je jen málokdo… Proč to má jen hrstka lidí?

Oni totiž něco pochopili. Naučili se převzít zodpovědnost za svůj život. Pochopili, že vše, co ve svém životě mají, si přitáhli sami. A jestli tuto zákonitost přijmete (spousta lidí před ní zavírá oči a odmítá ji), naučíte se s tím pracovat! Zjistíte, že co platí pro jiné, nemusí zákonitě platit pro vás!

Teď se uvolněte a představte si následující situaci

Probudíte se v 7 hodin ráno s úsměvem na rtech vedle svého vysněného životního partnera. Dáte si spolu vydatnou snídani. Poté se pěkně oblečete a jdete do práce, do které se velmi těšíte, až zase budete moci dělat to, co vás baví a ještě za to dostanete zaplaceno. V práci vám jde všechno snadno, protože v ní využíváte své silné stránky. Pracovní doba utíká rychle, protože nemáte pocit, že pracujete. Nemáte potřebu dívat se na hodinky a tak ani nevíte, že už máte padla. Ptáte se: „To už je konec?“ 

Sen? NE. TO MŮŽE BÝT SKUTEČNOST! Jak?

1)      Převezměte zodpovědnost za svůj život

Náš život je jen výsledkem rozhodnutí, která jsme ve svém životě udělali. Máme takovou práci, partnera, přátele, věci,…, jaké jsme se rozhodli mít.

2)      Zbavte se jednou pro vždy omezujících přesvědčení

Např. „Nejde se uživit tím, co mě baví.“ V životě se nám totiž děje to, čemu sami věříme. Pokud tedy věříte tomu, že se svým koníčkem neuživíte, tak ano, máte pravdu, opravdu se neuživíte. Je důležité, abyste konečně připustili, že váš život je takový, jaký si ho sami uděláte. Vidíte kolem sebe lidi, kteří mají práci, kterou nesnáší a chodí z ní akorát tak strhaní? Dovolili to. Dovolili si přivlastnit omezující představu, kterou VYMYSLEL NĚKDO JINÝ, že práce, která by je bavila, nevynáší. Vaším úkolem je říct si: „To platí pro vás, ale NE PRO MĚ.“

3)      Objevte své silné stránky a talenty

Práce, která by nás bavila, je pravděpodobně ta, ve které můžeme využívat své silné stránky a talenty. Díky tomu budeme ve své práci raději, budeme své silné stránky neustále zdokonalovat. Čím více budeme pilovat své přednosti, tím budeme úspěšnější. Čím budeme úspěšnější, tím budeme mít svou práci raději. Je to uzavřený kruh! Pokud nevíte, pro co máte vlohy a čím byste se mohli živit, napsala jsem speciálně pro vás eBook Jak za 2 hodiny objevit svůj talent. 

4)      Najděte vášeň pro to, co chcete dělat a vytrvejte v tom

Na naší cestě za vysněnou prací (ať už jsme se rozhodli nechat se zaměstnat nebo začít podnikat) budeme narážet na spoustu překážek. Překážky máme na cestě proto, aby si „něco tam nahoře nad námi“ ověřilo, jak moc to myslíme s naším snem vážně. Můžeme zažít sto neúspěchů, ale pokud najdeme vášeň proto, co chceme v životě dělat, pak vytrváme a jednoho dne sklidíme úspěch a spolu s ním to dlouho očekávané ovoce. 

5)      Přineste hodnotu pro druhé lidi

Základním předpokladem pro uživení se prací, která je zároveň naším koníčkem, je, abychom svou činností přinesli hodnotu druhým lidem. Je důležité, abychom jim naším byznysem v nějaké oblasti pomáhali. Jedině tak nám budou rádi platit za naše služby a my se svou prací uživíme.

Ráda bych, abyste zapřemýšleli nad následujícími otázkami a odpověděli si na ně v souladu se svými tužbami.

Chcete skutečně být jako všichni lidé okolo a trávit velkou část života děláním něčeho, co není vaším životním talentem?

A nebo si chcete zařídit život po svém a být šťastní?

Zdroj: www.koucpromlade.cz

Plánujete změnit svojí profesi ?