15.11.2013

Na jedné straně dlouhodobý nedostatek technicky kvalifikovaných pracovníků především v oborech strojírenství, elektrotechnika, telekomunikace a informační technologie, na druhé pobočky Úřadu práce přeplněné vysokoškoláky, o které nemá nikdo zájem. Takové je současné dilema českého trhu práce.

Účinným nástrojem řešení této situace může být Národní soustava kvalifikací (NSK). Shodli se na tom účastníci stejnojmenné konference, která se v uplynulých dnech konala v pražském TOP Hotelu. Evropa svede boj o kvalifikované odborníky

„Jestli bude Evropa v blízké budoucnosti mezi sebou o něco bojovat, bude to souboj o kvalifikované lidi. V situaci, kdy se tato země nachází ve fázi stagnace a přitom řada firem nemá kvalifikované lidi, je na místě začít využívat nové možnosti. Čeká nás děsivý populační propad a to je výzva, ke které směřuje Národní soustava kvalifikací. Je to hra o budoucnost této země,“ prohlásil viceprezident Hospodářské komory ČR Zdeněk Somr.

 Generální ředitel Svazu průmyslu a dopravy ČR Zdeněk Liška zdůraznil, že všechny kraje České republiky řeší prioritně dvě otázky: infrastrukturu a kvalifikovanost zaměstnanců v technických oblastech. „Chceme se proto obrátit i na nové politické reprezentace s požadavkem na výrazné zvýšení konkurenceschopnosti firem v ČR ve smyslu posílení důrazu na technickou kvalifikovanost lidí,“ zdůraznil Liška.Statisíce lidí ročně mění kvalifikaci

Podle hlavního manažera projektu NSK Ivo Jupy 370 tisíc lidí ročně mění svoji kvalifikaci.

„Poměr adeptů k proškolení vůči absolventům počátečního vzdělávání činí 9:1. NSK tedy může řešit devětkrát větší část trhu práce, než je výstup z počátečního vzdělávání. Národní soustavu kvalifikací tak lze přirovnat ke švýcarskému armádnímu noži, ve kterém se skrývá mnoho potřebného a přesně poskládaného do jednoho místa,“ uvedl Jupa.

Zdroj: novinky. cz, 7.11.2013