Další informace

Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj
Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus
Povolání: Pomocný přípravář pokrmů
Platnost standardu: od 11.4.2017 do neomezeně
Kvalifikační úroveň: 2

Obory vzdělání

Získání určité kombinace profesních kvalifikací opravňuje k připuštění k závěrečné zkoušce vedoucí k výučnímu listu nebo k maturitní zkoušce, vždy v určitém oboru vzdělání. Zkoušku lze složit na školách, kde se tento obor vyučuje.

K závěrečné zkoušce z oboru vzdělání Stravovací a ubytovací služby (65-51-E/01) lze být připuštěn po předložení osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací .

Práce v ubytovacím zařízení 65-014-E 2
Úklidové práce v ubytovacím zařízení - pokojská 65-015-E 2
Výpomoc při přípravě pokrmů 65-005-E 2
Výpomoc při obsluze hostů 65-012-E 2

Úplné profesní kvalifikace

Úplnou profesní kvalifikací rozumíme způsobilost vykonávat celé určité povolání, lze ji poskládat z určité kombinace profesních kvalifikací. Pokud pro dané povolání připravuje obor vzdělání, je získání úplné profesní kvalifikace podmíněno složením závěrečné nebo maturitní zkoušky v daném oboru.

Úplnou profesní kvalifikaci Pomocný pracovník v pohostinství (65-99-E/03) lze prokázat předložením osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací .

Práce v ubytovacím zařízení 65-014-E 2
Úklidové práce v ubytovacím zařízení - pokojská 65-015-E 2
Výpomoc při přípravě pokrmů 65-005-E 2
Výpomoc při obsluze hostů 65-012-E 2

Vztahy s dalšími kvalifikacemi

Archivní standardy

Platnost od Platnost do Schváleno
7.8.2007 1.2.2012 6.8.2007
23.11.2011 10.6.2017 1.11.2011