Operativní řešení organizačních a provozních problémů ve svěřeném úseku slévárenské výroby
Kritéria hodnocení
|
Způsob ověření
|
a |
Popsat a vysvětlit slévárenské procesy a technologické operace na zadaném úseku slévárenské výroby
|
Ústní ověření s písemnou přípravou
|
b |
Uvést možné organizační a provozní problémy v zadaném úseku slévárenské výroby
|
Ústní a písemné ověření
|
c |
Navrhnout způsob odstranění vyspecifikovaných možných organizačních a provozních problémů v zadaném úseku slévárenské výroby
|
Ústní ověření s písemnou přípravou
|
Je třeba splnit všechna kritéria. |
|
4 |
Řízení spouštění a odstavení provozu technických a technologických zařízení slévárenské výroby
Kritéria hodnocení
|
Způsob ověření
|
a |
Charakterizovat jednotlivá zařízení v zadaném úseku slévárenské výroby
|
Ústní ověření
|
b |
Provést úkony podle výrobně technické dokumentace na základě zadaného problému
|
Praktické předvedení s ústní obhajobou
|
c |
Provést řízení slévárenského procesu, spouštění a odstavování provozu technických a technologických zařízení slévárenské výroby, spouštění a odstavování provozu technických a technologických zařízení slévárenské výroby
|
Praktické předvedení s ústní obhajobou
|
d |
Popsat možné problémy při spouštění a odstavování provozu technických a technologických zařízení
|
Ústní ověření
|
Je třeba splnit všechna kritéria. |
|
4 |
Vedení technické a provozní dokumentace svěřeného úseku slévárenské výroby
Kritéria hodnocení
|
Způsob ověření
|
a |
Zaznamenat průběh technologického procesu na vytipovaném výrobním zařízení (pracovišti), uvést jeho výkonové parametry, výrobní podmínky
|
Praktické předvedení
|
b |
Zaznamenat v souladu s provozními předpisy údaje o chodu vytipovaného výrobního zařízení a údaje o poruchách a opravách
|
Praktické předvedení
|
c |
Provádět a evidovat příjem, skladování, expedici, balení a označování surovin a modelového zařízení v různých fázích výrobního procesu, včetně nakládání s výrobním odpadem a to včetně vkládání dat do informačního systému slévárny
|
Praktické předvedení
|
Je třeba splnit všechna kritéria. |
|
4 |
Používání systémů a standardů kvality ve slévárenském provozu
Kritéria hodnocení
|
Způsob ověření
|
a |
Vysvětlit principy systému řízení jakosti ve slévárenské výrobě (ISO)
|
Ústní ověření
|
Je třeba splnit toto kritérium. |
|
4 |
Kontrola a zabezpečování dodržování pracovní a technologické kázně, bezpečnostních předpisů a požární ochrany a plnění úkolů ve stanovených technických a ekonomických parametrech ve svěřeném úseku slévárenské výroby
Kritéria hodnocení
|
Způsob ověření
|
a |
Popsat zásady bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, hygieny práce, požární prevence a ochrany životního prostřední
|
Písemně s ústní obhajobou
|
b |
Vyhledat pro daný svěřený úsek výroby schválené interní dokumenty týkající se bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, hygieny práce, požární prevence a ochrany životního prostřední
|
Praktické předvedení
|
c |
Vyhodnotit plnění úkolů podle stanovených technických a ekonomických parametrů ve vybraném úseku slévárenské výroby, navrhnout potřebná nápravná opatření
|
Praktické předvedení
|
d |
Zkontrolovat dodržování pracovní a technologické kázně, předpisů BOZP a hygieny práce ve vybraném úseku slévárenské výroby a navrhnou potřebná nápravná zařízení
|
Praktické předvedení
|
Je třeba splnit všechna kritéria. |
|
4 |
Motivování zaměstnanců
Kritéria hodnocení
|
Způsob ověření
|
a |
Popsat způsoby motivování zaměstnanců
|
Písemné ověření s ústní obhajobou
|
b |
Specifikovat slabá místa motivování zaměstnanců na vytipovaném úseku slévárenské výroby
|
Písemné ověření s ústní obhajobou
|
c |
Navrhnout optimalizaci motivování zaměstnanců na vytipovaném úseku slévárenské výroby
|
Praktické předvedení s ústní obhajobou
|
Je třeba splnit všechna kritéria. |
|
4 |
Kontrola a evidence přítomnosti zaměstnanců na pracovištích, kontrola a evidence majetku ve svěřeném úseku slévárenské výroby
Kritéria hodnocení
|
Způsob ověření
|
a |
Objasnit způsoby kontroly a evidence přítomnosti zaměstnanců na vytipovaném pracovišti, včetně slabých míst
|
Písemné ověření
|
b |
Navrhnout optimalizaci kontroly a evidence přítomnosti zaměstnanců na vytipovaném pracovišti
|
Praktické ověření s ústní obhajobou
|
c |
Objasnit metodiku evidence majetku na vytipovaném úseku slévárenské výroby, včetně slabých míst
|
Písemné ověření
|
d |
Navrhnout optimalizaci kontroly a evidence majetku ve vytipovaném úseku slévárenské výroby
|
Praktické předvedení s ústní obhajobou
|
Je třeba splnit všechna kritéria. |
|
4 |
Zařizování preventivních prohlídek a oprav strojů a zařízení ve svěřeném úseku slévárenské výroby
Kritéria hodnocení
|
Způsob ověření
|
a |
Popsat systém zajišťování preventivních prohlídek a oprav strojů a zařízení včetně vyhrazených zařízení na vytipovaném úseku slévárenské výroby
|
Písemné ověření s ústní obhajobou
|
b |
Prakticky předvést zajištění preventivní prohlídky stroje – zařízení
|
Praktické předvedení
|
c |
Navrhnout optimalizaci preventivních prohlídek
|
Praktické předvedení
|
Je třeba splnit všechna kritéria. |
|
4 |
Zpracování podkladů pro odměňování pracovníků svěřeného úseku slévárenské výroby, provádění úkonů jejich prvotní personální agendy
Kritéria hodnocení
|
Způsob ověření
|
a |
Popsat způsob zpracování podkladů pro odměňování pracovníků svěřeného
|
Písemné ověření
|
b |
Vysvětlit systém prvotní personální agendy, prakticky předvést zadaný úkol, navrhnout optimalizaci
|
Praktické předvedení s ústní obhajobou
|
c |
Prokázat znalost zákoníku práce v oblasti pracovní doby, přesčasů, dovolené, přestávek na oddech, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a protipožární ochrany
|
Písemné ověření s ústní obhajobou
|
Je třeba splnit všechna kritéria. |
|
4 |