Další informace
| Autorizující orgán: | Ministerstvo zemědělství |
|---|---|
| Skupina oborů: | Potravinářství a potravinářská chemie |
| Povolání: | Pracovník výroby zákusků a dortů |
| Platnost standardu: | Od 30.8.2023 do neomezeně |
| Kvalifikační úroveň: | 3 |
Obory vzdělání
Získání určité kombinace profesních kvalifikací opravňuje k připuštění k závěrečné zkoušce vedoucí k výučnímu listu nebo k maturitní zkoušce, vždy v určitém oboru vzdělání. Zkoušku lze složit na školách, kde se tento obor vyučuje.
|
K závěrečné zkoušce z oboru vzdělání Cukrář (29-54-H/01) lze být připuštěn po předložení osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací . |
|||
|---|---|---|---|
|
|
Cukrář/cukrářka pro výrobu restauračních moučníků | 29-012-H | 3 |
|
|
Cukrář/cukrářka pro výrobu zákusků a dortů | 29-007-H | 3 |
|
|
Pracovník/pracovnice výroby jemného pečiva | 29-002-H | 3 |
Úplné profesní kvalifikace
Úplnou profesní kvalifikací rozumíme způsobilost vykonávat celé určité povolání, lze ji poskládat z určité kombinace profesních kvalifikací. Pokud pro dané povolání připravuje obor vzdělání, je získání úplné profesní kvalifikace podmíněno složením závěrečné nebo maturitní zkoušky v daném oboru.
|
Úplnou profesní kvalifikaci Cukrář (29-99-H/15) lze prokázat předložením osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací . |
|||
|---|---|---|---|
| Cukrář/cukrářka pro výrobu restauračních moučníků | 29-012-H | 3 | |
| Cukrář/cukrářka pro výrobu zákusků a dortů | 29-007-H | 3 | |
| Pracovník/pracovnice výroby jemného pečiva | 29-002-H | 3 | |
Archivní standardy
| Platnost od | Platnost do | Schváleno |
|---|---|---|
| 7.8.2007 | 15.4.2013 | 6.8.2007 |
| 25.2.2013 | 28.6.2019 | 15.1.2013 |
| 29.4.2019 | 20.10.2022 | 9.4.2019 |
| 21.10.2022 | 29.8.2023 | 21.10.2022 |