Další informace
Autorizující orgán: | Ministerstvo zemědělství | |
---|---|---|
Skupina oborů: | Potravinářství a potravinářská chemie | |
Povolání: | Technolog v potravinářství a krmivářství | |
Platnost standardu: | Od 17.10.2023 do neomezeně | |
Kvalifikační úroveň: | 4 |
Obory vzdělání
Získání určité kombinace profesních kvalifikací opravňuje k připuštění k závěrečné zkoušce vedoucí k výučnímu listu nebo k maturitní zkoušce, vždy v určitém oboru vzdělání. Zkoušku lze složit na školách, kde se tento obor vyučuje.
K maturitní zkoušce z oboru vzdělání Technologie potravin (29-41-M/01) lze být připuštěn po předložení osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací . |
|||
---|---|---|---|
|
Technik/technička pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v mlékárenství | 29-080-M | 4 |
|
Technolog/technoložka v mlékárenské a sýrařské výrobě | 29-081-M | 4 |
|
Technik/technička pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v masném průmyslu | 29-077-M | 4 |
|
Technolog/technoložka zpracování masa | 29-079-M | 4 |
|
Technik/technička pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v pekárenství | 29-095-M | 4 |
|
Technolog/technoložka v pekárenství | 29-096-M | 4 |
|
Technik/technička pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v konzervárenství | 29-093-M | 4 |
|
Technolog/technoložka v konzervárenství | 29-094-M | 4 |
|
Technik/technička mlýnské laboratoře | 29-084-M | 4 |
|
Technolog/technoložka mlýnské výroby | 29-083-M | 4 |
K maturitní zkoušce z oboru vzdělání Technologie potravin (29-41-L/51) lze být připuštěn po předložení osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací . |
|||
---|---|---|---|
|
Technik/technička pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v mlékárenství | 29-080-M | 4 |
|
Technolog/technoložka v mlékárenské a sýrařské výrobě | 29-081-M | 4 |
|
Technik/technička pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v konzervárenství | 29-093-M | 4 |
|
Technolog/technoložka v konzervárenství | 29-094-M | 4 |
|
Technik/technička pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v pekárenství | 29-095-M | 4 |
|
Technolog/technoložka v pekárenství | 29-096-M | 4 |
|
Technik/technička pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v masném průmyslu | 29-077-M | 4 |
|
Technolog/technoložka zpracování masa | 29-079-M | 4 |
|
Technik/technička mlýnské laboratoře | 29-084-M | 4 |
|
Technolog/technoložka mlýnské výroby | 29-083-M | 4 |
Úplné profesní kvalifikace
Úplnou profesní kvalifikací rozumíme způsobilost vykonávat celé určité povolání, lze ji poskládat z určité kombinace profesních kvalifikací. Pokud pro dané povolání připravuje obor vzdělání, je získání úplné profesní kvalifikace podmíněno složením závěrečné nebo maturitní zkoušky v daném oboru.
Úplnou profesní kvalifikaci Technik pro mlékárenství (29-99-M/05) lze prokázat předložením osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací . |
|||
---|---|---|---|
Technik/technička pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v mlékárenství | 29-080-M | 4 | |
Technolog/technoložka v mlékárenské a sýrařské výrobě | 29-081-M | 4 | |
Zobrazit historické |
Vztahy s dalšími kvalifikacemi
Archivní standardy
Platnost od | Platnost do | Schváleno |
---|---|---|
26.7.2016 | 19.8.2020 | 26.7.2016 |
19.6.2020 | 20.10.2022 | 26.5.2020 |
21.10.2022 | 16.10.2023 | 21.10.2022 |