Další informace

Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství
Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie
Povolání: Pracovník výroby restauračních moučníků
Platnost standardu: Od 30.8.2023 do neomezeně
Kvalifikační úroveň: 3

Obory vzdělání

Získání určité kombinace profesních kvalifikací opravňuje k připuštění k závěrečné zkoušce vedoucí k výučnímu listu nebo k maturitní zkoušce, vždy v určitém oboru vzdělání. Zkoušku lze složit na školách, kde se tento obor vyučuje.

K závěrečné zkoušce z oboru vzdělání Cukrář (29-54-H/01) lze být připuštěn po předložení osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací .

Cukrář/cukrářka pro výrobu restauračních moučníků 29-012-H 3
Cukrář/cukrářka pro výrobu zákusků a dortů 29-007-H 3
Pracovník/pracovnice výroby jemného pečiva 29-002-H 3

Úplné profesní kvalifikace

Úplnou profesní kvalifikací rozumíme způsobilost vykonávat celé určité povolání, lze ji poskládat z určité kombinace profesních kvalifikací. Pokud pro dané povolání připravuje obor vzdělání, je získání úplné profesní kvalifikace podmíněno složením závěrečné nebo maturitní zkoušky v daném oboru.

Úplnou profesní kvalifikaci Cukrář (29-99-H/15) lze prokázat předložením osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací .

Cukrář/cukrářka pro výrobu restauračních moučníků 29-012-H 3
Cukrář/cukrářka pro výrobu zákusků a dortů 29-007-H 3
Pracovník/pracovnice výroby jemného pečiva 29-002-H 3
Zobrazit historické

Vztahy s dalšími kvalifikacemi

Archivní standardy

Platnost od Platnost do Schváleno
7.8.2007 15.4.2013 6.8.2007
25.2.2013 28.6.2019 15.1.2013
29.4.2019 20.10.2022 9.4.2019
21.10.2022 29.8.2023 21.10.2022