Další informace
Autorizující orgán: | Ministerstvo zemědělství | |
---|---|---|
Skupina oborů: | Potravinářství a potravinářská chemie | |
Povolání: | Řezník a uzenář | |
Platnost standardu: | Od 30.8.2023 do neomezeně | |
Kvalifikační úroveň: | 3 |
Obory vzdělání
Získání určité kombinace profesních kvalifikací opravňuje k připuštění k závěrečné zkoušce vedoucí k výučnímu listu nebo k maturitní zkoušce, vždy v určitém oboru vzdělání. Zkoušku lze složit na školách, kde se tento obor vyučuje.
K závěrečné zkoušce z oboru vzdělání Řezník - uzenář (29-56-H/01) lze být připuštěn po předložení osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací . |
|||
---|---|---|---|
|
Balič a expedient / balička a expedientka masa, drůbeže, králíků, zvěřiny a výrobků z nich | 29-026-H | 3 |
|
Bourač/bouračka masa | 29-021-H | 3 |
|
Pracovník/pracovnice porážky a konečné úpravy těl jatečných zvířat | 29-019-H | 3 |
|
Pracovník/pracovnice přepravy a ustájení jatečných zvířat | 29-017-H | 3 |
|
Prodavač/prodavačka výsekového masa, masných výrobků, drůbežího masa, drůbežích výrobků, králíků, zvěřiny a ryb | 29-018-H | 3 |
|
Řezník-uzenář / řeznice-uzenářka pro výrobu masných výrobků a drůbežích masných výrobků | 29-023-H | 3 |
Úplné profesní kvalifikace
Úplnou profesní kvalifikací rozumíme způsobilost vykonávat celé určité povolání, lze ji poskládat z určité kombinace profesních kvalifikací. Pokud pro dané povolání připravuje obor vzdělání, je získání úplné profesní kvalifikace podmíněno složením závěrečné nebo maturitní zkoušky v daném oboru.
Úplnou profesní kvalifikaci Řezník-uzenář (29-99-H/18) lze prokázat předložením osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací . |
|||
---|---|---|---|
Balič a expedient / balička a expedientka masa, drůbeže, králíků, zvěřiny a výrobků z nich | 29-026-H | 3 | |
Bourač/bouračka masa | 29-021-H | 3 | |
Pracovník/pracovnice porážky a konečné úpravy těl jatečných zvířat | 29-019-H | 3 | |
Pracovník/pracovnice přepravy a ustájení jatečných zvířat | 29-017-H | 3 | |
Prodavač/prodavačka výsekového masa, masných výrobků, drůbežího masa, drůbežích výrobků, králíků, zvěřiny a ryb | 29-018-H | 3 | |
Řezník-uzenář / řeznice-uzenářka pro výrobu masných výrobků a drůbežích masných výrobků | 29-023-H | 3 | |
Zobrazit historické |
Vztahy s dalšími kvalifikacemi
Archivní standardy
Platnost od | Platnost do | Schváleno |
---|---|---|
7.8.2007 | 30.7.2013 | 6.8.2007 |
30.4.2013 | 20.10.2019 | 16.4.2013 |
21.8.2019 | 20.10.2022 | 30.7.2019 |
21.10.2022 | 29.8.2023 | 21.10.2022 |