Další informace
| Autorizující orgán: | Ministerstvo pro místní rozvoj |
|---|---|
| Skupina oborů: | Gastronomie, hotelnictví a turismus |
| Povolání: | Vedoucí pracovník pohostinství a hotelového provozu |
| Platnost standardu: | Od 30.8.2023 do neomezeně |
| Kvalifikační úroveň: | 4 |
Obory vzdělání
Získání určité kombinace profesních kvalifikací opravňuje k připuštění k závěrečné zkoušce vedoucí k výučnímu listu nebo k maturitní zkoušce, vždy v určitém oboru vzdělání. Zkoušku lze složit na školách, kde se tento obor vyučuje.
|
K maturitní zkoušce z oboru vzdělání Gastronomie (65-41-L/01) lze být připuštěn po předložení osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací . |
|||
|---|---|---|---|
|
|
Číšník/servírka | 65-008-H | 3 |
|
|
Kuchař/kuchařka minutkových pokrmů | 65-004-H | 3 |
|
|
Kuchař/kuchařka studené kuchyně | 65-002-H | 3 |
|
|
Kuchař/kuchařka teplých pokrmů | 65-001-H | 3 |
|
|
Manažer/manažerka stravovacích zařízení | 65-039-M | 4 |
|
K maturitní zkoušce z oboru vzdělání Hotelnictví (65-42-M/01) lze být připuštěn po předložení osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací . |
|||
|---|---|---|---|
|
|
Manažer/manažerka stravovacích zařízení | 65-039-M | 4 |
|
|
Manažer/manažerka ubytovacích služeb | 65-040-M | 4 |
Úplné profesní kvalifikace
Úplnou profesní kvalifikací rozumíme způsobilost vykonávat celé určité povolání, lze ji poskládat z určité kombinace profesních kvalifikací. Pokud pro dané povolání připravuje obor vzdělání, je získání úplné profesní kvalifikace podmíněno složením závěrečné nebo maturitní zkoušky v daném oboru.
|
Úplnou profesní kvalifikaci Manažer v gastronomickém provozu (65-99-M/04) lze prokázat předložením osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací . |
|||
|---|---|---|---|
| Číšník/servírka | 65-008-H | 3 | |
| Kuchař/kuchařka minutkových pokrmů | 65-004-H | 3 | |
| Kuchař/kuchařka studené kuchyně | 65-002-H | 3 | |
| Kuchař/kuchařka teplých pokrmů | 65-001-H | 3 | |
| Manažer/manažerka stravovacích zařízení | 65-039-M | 4 | |
|
Úplnou profesní kvalifikaci Hotelový manažer (65-99-M/05) lze prokázat předložením osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací . |
|||
|---|---|---|---|
| Manažer/manažerka stravovacích zařízení | 65-039-M | 4 | |
| Manažer/manažerka ubytovacích služeb | 65-040-M | 4 | |
Archivní standardy
| Platnost od | Platnost do | Schváleno |
|---|---|---|
| 14.1.2020 | 20.10.2022 | 17.12.2019 |
| 21.10.2022 | 28.2.2023 | 21.10.2022 |
| 1.3.2023 | 29.8.2023 | 28.2.2023 |